A vélemény szabad – a vízügyes vezető álláshelye is: Kirúgják

Mint az köztudott, egy hatalmas akkugyárat építenek Debrecen közvetlen határában, mintegy 9000 új munkahelyet létesítve ezzel. Hogy ki fog ott dolgozni, az még kérdés, mivel a környéken nincs ennyi szabad munkaerő, de sebaj, majd hoznak Indiából embereket. Mint a vízügyes vonatkozása sem tisztázott, és a kérdésekről a Kincses Dániel az illetékes vízügyes is fogalmazott meg aggályokat. Nos, bár a vélemény szabad, és most már Kincses úr is, mivel felmentik pozíciójából…

Számomra nagyon nem tisztázott ez az „akkunagyhatalom leszünk” orbáni kinyilatkoztatás, több szempontból sem (és tegyük hozzá, az egyik ilyen üzem közvetlen közelében dolgozok, és kb 15 kilométerre lakok tőle):
1. A technológia óriási mennyiségű vizet igényel, aminek csak egy része lehet szürke (tisztított szennyvíz), a másik hányadának ivóvíz minőségűnek kell lennie. Ezt Komáromban (Duna mellett) is csak külön vízvezetékkel tudják megoldani, ami a tatai jó minőségű vizet szállítja a gyárba. Debrecenben meg még csak folyó sincsen… Majd a Bükkből viszik csöveken a vizet? Vagy a cívisváros lakói kapnak kevesebb falmelléki fehéret? Pontosan ebben a kérdésben fogalmazta meg kritikus véleményét az illetékes vízügyes. Aztán, mint látnivaló: mehet is Isten hírével.


2. Elektromos energia igény: Kishazánk nem dúskál villanyáramban, az esetek túlnyomó többségében most is importra szorulunk. Ezt ellesúlyozandó nyomja most Orbán, és persze szavaira a kormányzata: gázerőműveket kell építeni! Amikkel két probléma van:
* Egyrészt szért szennyezőbb, mint a szél, víz, vagy naperőművek
* Másrészt: milyen gázból is működik majd? Na ja: oroszból! És ez nem szitokszó, csak egyszerűen megmaradunk energiában oroszfüggők, Orbánék továbbra is Putyin (p)csecsén akarnak lógni…
És mindezt többszáz milliárdos állími támogatásból épülő akkugyárak miatt, amelyekben még senki nem tudja: kik is fognak dolgozni? Mert magyar munkavállalókkal nem lehet feltölteni őket (nincs elég), úgyhogy importra szorulunk. Vagyis vietnami, kínai, koreai, fülöp szigeteki emberekre mennek el a súlyos forintok, és miattuk tartjuk meg az orosz energiafüggésünket is.
Gratula Vitya!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr5718079614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása