Magyarország (egyre több polgára) szemellenzős

Olvasom az egyik hírportálon, hogy a Népszava megrendelésére (tehát nem kormánypárti lap) készített közvéleménykutatásból az derül ki, hogy egyre többen hibáztatják Brüsszelt és a szankciókat a hazai inflációért, hogy egyre nehezebb kijönni a havi fizetésből. Uram Atyám, hova jutottunk! Hogy ennyi korlátolt ember legyen egy ilyen kicsi országban!

Ami a tény: a hazai infláció kb másfél éve kezdett bele a nagyarányú gyorsításba, DE az ukrajnai háború csak(?) nem sokkal több mint egy éve kezdődött, mint ahogy a szankciókat is csak ezután datálhatjuk.
Ami a tény: A brüsszeli politika éppen úgy kell(ene) hasson minden európai országra, aki az EU tagja, ezzel szemben az EU-s átlag infláció a fele a magyarnak, de még a közvetlen, posztszocialista országokban is jelentősen kisebb a pénzromlás, mint idehaza.
Ami a tény: Orbán folyamatosan a szankciókat ostorozza, azt szajkózza, hogy kiváltképp az energia árakra azok vannak rontó hatással, ezzel szemben Orbán az általan szapult intézkedések mindegyikét megszavazta, tehát az ő keze is benne van azokban. És az is tény, hogy az EU többi országában már majdnem a háború előtti szintre zuhant vissza a benya ára, nálunk még mindig minimum 30%-al felette van annak.
Ami a tény: Orbán folyamatosan azt mondja: az ársapkák jelentik a védelmet a (még) magasabb infláció ellen. Ezzel szemben szakértők hada van azon a véleményen, hogy ez inkább gerjeszti (a helyettes termékek árának emelésével), és a kivezetés is fájdalmas lesz, hiszen akkor pedig majd azonnal a piaci szintre ugrik majd a most árstoppos termékek ára. DE: Orbán minden bizonnyal a szakembereknél is többet tud? Szerintem nem. Ember, ha mindenki azt mondja részeg vagy, menj haza, és aludd ki magad – szokták volt hasonló esetekre mondani.

Szóval a fentiek miatt (sem) igazán értem a közvéleménykutatás eredményét. Csak az okozhatja, hogy az orbán által mantrázott Brüsszel (Soros, Gyurcsány, Libsik) a hibás mindenért, kezd eredményt hozni, még az eddig gondolkodó emberek tudatát is elhomályosítja ez a marhaság… És milyen fájó lesz majd az ébredés!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr9218079608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása