Demeter Szilárd az egyetemalapító? Fideszes popzenét az országnak!

Alig alakult meg a Petőfi Zenei Tanács, máris nagyratörő tervekkel jelentkezett a megálmodója, Demeter Szilárd. A neves(?) popzenei szakértő Olyan ötlet is van, hogy szeretnének csinálni jövőre egy kifejezetten popzenei zeneművészeti főiskolát. A tervek szerint a Kőbányai Zenei Stúdió lenne a szakközépiskola, és afölött lenne majd ez az egyetem, ami Póka Egon névre hallgat – mesélte az egyik portálnak Németh Alajos, aki civilben amúgy a Bikini tagja. Éljen! Lesz végre Fideszes zeneoktatás!

A Petőfi Zenei Tanács amúgy 10 taggal alakult, és olyan nívós (?) zenészek alkotják többek között, mint Feró, vagy Ákos. Demeter ezen az első ülésen kész elképzelésekkel érkezett, amelyek „a kulturális közeg minőségelvű fejlesztésének” irányelveit (is) tartalmazta. És már ezen az első, mindössze 2 órás megbeszélésen szóba került, hogy legyen egy (Pop)zeneművészeti főiskola is, amit egy (pop) zeneművészeti szakközépiskola vezetne fel! Már névválasztás is volt, Póka Egon vevével fémjeleznék eme neves, és nemes célokat kitűző intézményt.
Mivel a tanácsból Tóth Gabi kimaradt, gondolom eme intézmény művészeti vezetője minden bizonnyal ő lesz majd, hogy a fideszes zenei holdudvar teljes lehessen. Minden bizonnyal lenne létjogosutsága egy olyan oktatási intézménynek, amely a pop-rock zene oktatásával foglalkozna, de nem hiszem, hogy annak kormányzat közelinek kellene lennie. Nem gondolom, hogy egy 10 tagú, többségében valamilyen módon a "rendszernek" lekötelezett zenésznek kellene meghatározni az irányt, merre is haladjon a magyar könnyűzene.
S ha már zenei tanács...

Hol vannak olyan, széles köreben elismert előadók, dalszerzők, mint például Presser Gábor, vagy Koncz Zsuzsa, vagy éppen Bródy János? Akik azért többet tettek le az asztalra, mint mondjuk Ákos? Ja, hogy ők nem nyalják a fideszes ánuszokat!? Viszont tudnak zenélni! És a dalszövegeiknek van mondanivalójuk!
Nem is tudom... A rock-popzene államosítása vajon jó dolog e? Kell e újra Erdőss Péter (Na jó, most éppen Demeter)? Olyan akar lenni a Fidesz, mint a piros hetes, mindent visz? A tanácsban résztvevők méltóságát már vitte. Már ha még volt nekik egyáltalán...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr7718079946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása