Megtűrt pária lesz Magyarország - Köszi Viktor, ezt (is) megcsináltAD!

Egy ma reggel megjelent cikkben olvastam, hogy bár a finnek köszönik szépen, hogy a magyarok végre jóváhagyták NATO csatlakozásukat, ne gondolja azt Orbán, hogy ennek nem lesz köszönete a részükről... És valahol meg is értem őket, csak Vitya habozásának mi isszuk meg majd a levét...

Az említett cikkben "a kereskedelmi kamara vezetője arra figyelmeztet: nem felejtik el, hogy egy veszélyes biztonságpolitikai helyzetben Orbán Viktor majdnem egy évig szórakozott velük, mígnem az Országgyűlés – az északi vélemények szerint egyértelműen a törökökre várva – végre jóváhagyta NATO-csatlakozásukat."<www.telex.hu>  epés megjegyzése arra utal, hogy a kérdésben egyértelműen csak azt nézte a kormány, hogy a törökök mit lépnek, és mikor. Hiszen Orbán (valószínű másfél hónap múlva nagy zakót kapó) nagy barátjának akaratával a kisöccs, az Erdogan (és Putyin) "kicsién" nem mert szembe menni. De most, hogy már a nemsokára bukó török elnök is igent mondott, Viktor sem ellenkezett. Valahogy engem ez annyira a szocialista korszakra emlékeztet, amikor a VSZ államok semmit nemmertek önállóan tenni, csak ha Brezsnyev, vagy Hruscsov, vagy Sztálin rábólintott... Mégsem előre megyünk, hanem hátra?
Persze még függőben maradt a svéd csatlakozási kérelem támogatása, és amire a törökök még mindig nem mondtak Áment, vagy mit is mondanak ők... Nagy kérdés, hogy a választások előtt lesz e még döntés, vagy az egész halasztódik, akár őszre is.
Egy biztos, hogy ahogy a nagytestvér, úgy az unokaöccsök sem felejtenek, és a későbbiekben ha nem is háromszor, de legalább egyszer visszakapjuk ezt majd, persze olyankor, amikor a legjobban fáj. És ezek a tartozások egyre csak halmozódnak, hiszen a NER vezette magyar kúrmány az EU-ban folyamatosan keresztbetesz a többieknek (a magyar érdekekre hivatkozva), és ezzel minden bizonnyal már összegyüjtött pár rossz pontot jónéhány országnál. És azért tegyük hozzá, az ország lakóinak egy részében is gyűlnek a tüskék, de rendesen. 
Csak eddig egyedül a finnek mondták ki: Visszakapjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr5118083268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása