Nagyon kilóg a magyar kormányzati lóláb - vagy lófa*?

Update: Elvileg (a telex cikke szerint) már elkészült a javított verzió, de egyelőre elérhetetlen a youtube-n, éppen úgy, mint az eredeti, ami miatt Ukrajna tiltakozott is.

A nemrégiben megjelent, és bárki által megtekinthető "békevideo" egy gyöngyszeme, az ékköve az a kb 4 másodperces rész, amiben Ukrajnát vörös területként ábrázolják, DE a Krim nélkül. Tudvalévő, hogy azt fegyveres erővel, az oroszok 2014 ben foglalták el - ezzel a képpel a magyar kúúúrmány gyakorlatilag elfogadta az annektálást. Hát, ismét gratula a vezetésünknek, igazi európai hozzáállás. 

Természetesen a szöveg a szokásos mantra, csak tárgyalásokkal lehet béke, az azonnali tűzszünet csak a megoldás, blablablabla - így igyekezvén meggyőzni a fidesz polgárokat arról, hogy Magyarhonban csak és kizárólag a kormánypártok a béke hívei, mindenki más véresszájú háborúéhes sorosbérenc.
A video amúgy itt érhető el...
A
z egész azonban semmi mást nem bizonyít nekem (és még remélem sokaknak), hogy Orbán ismét csak Putyin cáratyuska talpát nyalogatja, amikor kvázi elismeri, hogy az oroszoké a Krim. Igaz, hogy ezt többségben csak autoriter államok tették meg eleddig, a fejlett országok mindegyike elítélte - de hát tudjuk: Orbán a fősodorral mindig szembe megy.

Csak azt nem értem, ilyen megnyilvánulásokkal miért csodálkozik azon, hogy nem tartják kishazánkat alkalmasnak arra, hogy az uniós törvényhozást vezesse. Miért az éles kirohanások az EU, az EP ellen, amikor ők maguk provokálják folyamatosan az úgynevezett partnerországokat. Mitől az ámulat, hogy a mai napig nem katunk EU-s pénzeket? Mondják, az a pénz nem Orbánnak, hanem az ország polgárainak jár... De vajon mi jár egy olyan társadalomnak, amely negyedik ciklus óta tart hatalmon olyan politikai erőt, amelynek fontosabbak a haverok, mint az egészségügy, amelynek fontosabbak a stadionok, mint az iskolák, amelynek fontosabb egy egyetlen ország javát szolgáló vasútvonal, mint a polgárai által használt közutak.
És innentől már nem csodálkozok a videóban látott térképen sem. És azon sem lepődnék meg, ha majd jön a  Bencsik, Bayer és a többi szekértoló majd elkezdi magyarázni a megmagyarázhatatlant. Mert ez a térkép nekem (és még remélem sokaknak), intézményesített szégyen Magyarországra...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr1418137828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása