Felesleges a kormány, a Parlament!

Arra a gondolatra jutottam, hogy Magyarországon teljesen felesleges a Parlament, de még a kormány is. A Parlament 2/3-a amúgy is bólogató Jánosok gyülekezete, a maradék meg impotens magamutogató csapat. Akkor meg minek?

Kishazánkban 2010 óta a Parlament amolyan megtűrt rossz Orbán szemében, ami csak azért van,hogy beszólogatásaival (ellenzéki padsorok) elrontsák a reggelét - befolyásolni amúgy nem tudnak semmit... A 134 vagy mennyi erős ember meg nem is akar...
Hiszen lassan 1000 napja rendeleti kormányzás folyik kishazánkban, a költségvetést is simán életbe léptették parlamenti felhatalmazás nélkül (na jó, utólag szavaztattak). Tehát maga a Parlament felesleges, pár ember csak a szart kavarja állandóan, Orbán meg prüszkölhet (már ha néha néha bemegy egy plenáris ülésre) tőle.
A kormány meg? Ugyan már! Nagyon vak az, aki nem látja, hogy minden esetben az van, amit Orbán mond. Hiszen nála csak két törvény van:
1. Mindig Orbán Viktornak van igaza -
2. Ha mégsem neki lenne igaza (ami valószinűtlen), akkor automatikusan az első pont lép életbe!
Akkor meg minek a kormány, ha amúgy is mindent a Zorbán dönt el!
Most gondoljunk csak bele:
Csaknem 200 képviselő tiszteletdíja mennyi egy évre? Mivel majdnem mindenki kap valamilyen pótlékot, meg lakhatás, titkárság, áfa, kefa, köfa: fejenként minimum 2.5 millát számolhatunk havonta, ez 6 Md forint/év!
14 miniszter, vagy 100 államtitkár! Miniszterek költségét nyugodtan hozhatjuk minimum 4 millára, az 672 millió/év, de az államtitkárok sem kerülnek kevesebbe 2 millánál (mindennel együtt) havonta, fejenként, ez megint csak 2.4Md forint! Csak ezt a pár tételt ha összeadjuk, már 9Md-nál járunk! És szerintem nagyon szerényen számolgattam.

Hogy ez mire elég? Ha akarom sok mindenre (akár Hatvanpuszta bővítésére, valami újbb felcsúti csoda megépítésére), de ha úgy akarom, akkor semmire. A lényeg, hogy teljesen feleslegesen kidobott pénz. A végeredmény meg ugyanaz: Az van, amit Viktor akar. Vagy aki mögötte van... Mert ahogy van dollárbaloldal, hát úgy van Rubel Viktor is. Mert mostanság nem az EU, de nem is a Magyar kottából játszik a mi szeretett vezérünk, hanem valami ciril betűs ebookot olvas. Frászt, nincs is okostelefonja, papír verzióban kapta meg a Putyin bibliát.
Na, mennyivel szebb is lenne a világ, ha azokat tekintenénk a szövetségeseinknek, akikkel megegyeztünk, hogy azok, nem pedig másokat...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr5918104906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása