Te miért adnál hálát - mert én Orbánért nem, az biztos!


Szombati főoldalas cikk az indexről...Igen, tudjuk, nem ma kezdődött ez a néphagyomány, s az sem, hogy egyesek kezet (is) csókolnak a "nagyvezérnek" (és még ki tudja mit...). Csak a Fideszes naggyűlésekről, és a békemenetes baromságokról nekem valahogy a Rákosis és Sztalinos archiv videók jutnak eszembe. Biztosan nem véletlenül...
És most kérdezném, mi a jó égért adnék én hálát Orbánnak a hatodik X betöltése okán?
Azért, mert regnálásának több mint három ciklusa alatt sikerült "kihelyeznie" haveroknak, rokonoknak, plebseknek sokszáz milliárd forintot, amit valós problémák megoldására is fordíthatott volna? Mert az akkugyárak támogatása számára fontosabb, mint az egészségügy, vagy az oktatás rendbetétele? Mert soha meg nem térülő vasuti beruházásokra költi az adófizetők pénzét (a kínai barátai megelégedésére), ahelyett hogy Magyarországon teremtene jobb életkörülményeket? Azért adjak hálát, mert lassan kutatnom kell olyan sajtótermékek után, ami nem a kormányzat mantráját nyomatja, hanem alternatív véleményeknek is teret ad? Azért adjak hálát, mert nem tudom, az unokám vajon tud e majd kishazánkban boldogulni, ha még pár évet a hatalomban tölt Orbán?
Orbáni hatalom... Az én olvasatom szerint egy demokráciában a kormányfőnek nem a HATALMAT kell előtérbe helyeznie, hanem a nép SZOLGÁLATÁT! Nos Orbán nagyon elfelejtette, mire esküdött fel. Az Alkotmányt azt hagyjuk, azt már eltörölte, mint ahogyan a Magyar Köztársaságot is (nem is tudom, akkor minek köztársasági elnök(nő). Talán hogy legyen még egy plebs az udvarban...
És hogy miért is hatalom? Immáron évek óta a Parlament megkerülésével, úgymond vészhelyzeti kormányzás folyik, vagyis Orbán azt és úgy csinál, ahogyan ő akar. Ez pedig - lehet csűrni-csavarni a dolgot - egy autokrata diktatórikus(s) kormányzás, hiszen senkinek nem lehet beleszólása, rendeletekkel ír felül akár törvényeket is.
Folytathatnám még a sort, de nem teszem, nap mint nap megteszik mások. Csak hogy érzékeltessem, miért is nem adok hálát, amiért Orbán a góré, csakis azért soroltam fel a bűnei kis részét. Mert ez csak nagyon kis szelete annak, amit az ország egyik fele nem hogy eltűr, hanem éljenez, míg a másik fele nem hiszi el, hogy minden Brüsszel, Soros, vagy éppen az ukrán háború miatt van.
Mert sokadik ismétlés, de Európa többi országa is megszenvedte a Covidot, és szenvedi a háború hatásait, de csak Magyarországon nőtt alig 2 év alatt duplájára az élelmiszer ára, másutt ezt könnyebben átvészelték.
Úgyhogy, nem vagyok templomba járó, de elmegyek majd hálaadó Istentiszteletre, de csak egy másik eseménykor. Majd akkor, amikor a bűnösök, egy valóban független magyar igazságszolgáltatás által elnyerik a méltó büntetésüket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr2818118538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása