A köztársaság nélküli köztársasági elnökünk kettős arca

Azt már megszokhattátok: az, hogy valaki köztársasági elnök, nálam nem jelent semmit, ha kell, igencsak elmondom róla is a véleményemet. Ádert nagyon nem szerettem, azt hittem Novák Katalin majd más lesz, de tévedtem. Sok tekintetben rosszabb mint elődje, és egyelőre csak azt nem tudom, hogy Orbán utasítására teszi azt, amit tesz, vagy saját kútfejből ilyen kétszínű? 
Alexander De Croo belga miniszterelnök, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Novák Katalin magyar köztársasági elnök beszélgetnek az élelmezésbiztonságról szóló nemzetközi csúcstalálkozót követő sajtótájékoztató végén Kijevben 2022. november 26-án – Fotó: Genya Savilov / AFP
Novák Katalin 
mint az szerintem sokaknak feltűnt már, nem igazán itthon ülő típus, biza szeret utazgatni ide-oda. És ami feltűnő - nekem legalábbis - hogy nincs saját álláspontja, véleménye - szerintem. Ugyanis, mindenhol azt mondja el - amit ott hallani szeretnének- Ha az kell, akkor nevén nevezi a háborút, az agresszort - a magyar kormányzati álláspont ellenében is, de másnap már akár homlokegyenest más véleményt is képviselhet.
Nekem most a legutóbbi "kegyelme" volt nagyon arcpirító, és olyan, hogy számomra legalábbis, nagyon kilógott a lóláb. Igen, a Budaházy féle kegyelme az, ami sokak igazságérzetét sérti kishazánkban. Hiszen egy bizonyítottan terrorista tevékenységek miatt elitéltet mentesített a szabadságvesztés büntetésétől. Olyat, aki alapvetésnek tartotta azt, hogy a politikai ellenfeleket akár fizikailag is meg lehet semmisíteni, de a félelemkeltés mindenképpen az alapelve.

Ja, és hogy milyen lóláb lóg ki? Hogy a Mi Hazánk az a Fidesz csatlósa. Hiszen Dúró Dóráék már régóta azon vannak, hogy Budaházi szabadulhasson - most megkapták. A Fidesz nyíltan soha nem vállalta fel a radikális oldalt, annak ellenére, hogy sokaknak a napnál is világosabb, hogy nem riadtak a múltban sem vissza az ilyen lépésektől. Most viszont mindezt kiszervezhetik a Mi hazánk felé, akiknek pedig mint végrehajtó eszköz most ott lesz Budaházy. És innentől kezdve már sejthető, hogy a terorizmus miatt elitélt Budaházy nem úgy lett szabad, hogy Novák egy reggel arra a gondolatra ébredt: Ez a Gyuri már eleget ült, szabadon kéne engedni, úgyis jön a Pápa, hanem valami innen onnan jött sugallat mozgatta a kezét, amikor a szabadonbocsátást aláírta.
Amúgy farizeus gondolkodás volt egy terorizmus miatti elitélt szabadonbocsátását a Pápára fogni. Nem hiszem, hogy Ferenc ezt kívánta a látogatására érkezvén.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr4518121088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása