Érdekes ez a magyar rendvédelem, olyan mint Pintér: kétarcú

A minap focihuligánok komplett teret, utcát amortizáltak le sec perc alatt, de semmi olyat nem hallottam, hogy vádat emeltek volna akár egy ellen is, vagy a rendőrség könnygázzal oszlatta volna a fradi ultrákkal kiegészült kultúrált nyugati szurkolókat. Ezzel szemben a tanár-diák demonstrálókat könnygázazzák rendszeresen, van hogy vádat is emelnek ellenük, egyenként igazoltatva őket engedik őket hazamenni. Pintér elvtárs, hogy is van ez?
huligan.jpgJónéhány híroldal megírta, a szerdai foci"gála" előtt a résztvevő csapatok szurkolói (Roma/Sevilla) a főváros egyes részein áldatlan állapotokat hagytak, például a Liszt Ferenc tér "elesett", 4000 tő virág teljesen tönkrement, szemétdombok, és leszart fák maradtak a kultúrált szurkolók után. A buliba persze belekapcsolódtak a fradi ultrák is a hírek szerint, mert ha van egy kis verekedés, akkor ki nem hagynák. Viszont összevissza 2 lengyel szurkoló előállításáról szólnak csak a hírek.
Ám a diák-tanár tüntetéseknél, ahol nem taposnak le ezrével virágokat, nem szarják le a fákat, nem hagynak szemét hegyeket, bőven ömlik a könnygáz, zajlanak az igazoltatások, a törvénytelennek minősített kordonbontásoknál (amit persze Orbán előszeretettel végzett maga is) botozás, sokkolózás - majd pedig eljárás indítása. No igen, az nem foci...
Persze azért érdekelne, hogy Pintér elvátárs milyen parancsot adna ki a rend őreinek (bár ők inkább a kormány által előidézett rendezetlenséget őrzik), ha a diákok úgy vonulnának, mint a Fletó beszéd után a Fidesz hívek: a Nagykörút teljes szélességében, kockaköveket hajigálva, autókat felgyújtva, kirakatokat betörve, TV székházat megostromolva... Tankokkal, éleslőszerekkel mennének a pedagógusok ellen? Mert a fokozatosság már csak ezt hozná, nem?
Persze ameddig a Fidesz szavazók szerint minden rendben van, ameddig a "megmondó emberek" még keveslik is a könnygázt, addig nem lesz más. Csak ez. Vagy továbbhaladunk az erdogáni, putyini úton, de akkor bizony nem csak az embercsempészeket, hanem a tolvajokat, rablókat is kiengedik majd, hogy legyen hely a politikai bebörtönzötteknek. De nagyon remélem, erre nem kerül sor, nem kerülhet sor - talán a józanabb oldalon állnak többen.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr4118137842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása