Komárom már rég elesett, felkészül Ács, Bana, Bábolna

Komárom már rég elesett az akkusháborúban, hiszen az SK két üzemet is felhúzott a város határában, közvetlen a lakóövezetek szomszédságában, most lehet ilyen sorsra jut majd Ács is, és vele együtt Bábolna, Bana is. Hol van vége a kormány megalomániájának, miért érdeke a hatalomnak, hogy tönkretegye a környezetünket úgy, hogy a tervezett üzemhez nincs is munkaerő?
Ács polgármestere elmagyarázta, miért cáfolta a kínai gyár bejelentése  előtt, hogy akkumulátorgyár épül | 24.hu
Komáromban, a lakóövezet közvetlen szomszédságában (Koppánymonostor házaitól alig több mint 100-200 méterre) már üzemel két akkugyár, az SK beruházásából. Volt itt már baleset, légszennyezés, engedély nélküli veszélyes  hulladéklerakás Mocsára - és persze ennek révén az üzem megítélése a környéken élők körében erősen negatív...
Minap aztán felütötte a fejét a suttogó propaganda Ácson, hogy oda is terveznek egy akkus üzemet - ám ezt a polgi hamarosan cáfolta, és ezt a tagadást a térség országgyűlési képviselője is megerősítette. Hogy, hogynem, aztán mégiscsak kiderült, hogy gépjárművek akkumulátorába szánt katódokat gyártanának a város szélén, 900 munkavállalóval felszerelt üzemben. A lakosság, és élükön egy helyi civil szervezet természetesen felháborodott a politikusok nyilvánvaló hazugságán (de hát hazudnak éjjel, hazudnak nappal). Így aztán a civilek felhívást intéztek a döntéshozókhoz :„Polgármester Úr! Állampolgári jogaink mentén elvárjuk, hogy hívjon össze rendkívüli és nyílt – nem online, virtuális, hanem személyes megjelenésen alapuló – közmeghallgatást, melyen ön és a területért felelős parlamenti képviselő Czunyiné dr. Bertalan Judit nézzenek a választóik és a város polgárai szemébe és kérjenek bocsánatot felelőtlen kommunikációjuk és a település veszélyeztetése miatt!"
Zhvg: Ácsi katódgyár: kérdéses, jól jár-e a település, de az biztos, hogy a  technológia veszélyes | hvg.hu

Erős kétségeim vannak annak tekintetében, hogy Szentirmai polgármester, és Czunyiné Bertalan Judit mennyire veszi majd komolyan a civilek felszólítását... Hiszen ha eddig nem törődtek azzal, mit is akar a térség, miért is foglalkozának éppen most ezzel? És térséget írok, mert a tervezett üzem közel azonos távolságra lesz Bábolnától, és Banától is, így érthető, hogy az ottani lakosok is hangot adtak már a nemtetszésüknek.
Jönnek a filippínó vendégmunkások - JÁRMŰIPAR.HU
De fel kell tegyem az amúgy már unalomig ismételt, soha senki által meg nem válaszolt kérdéseimet újra: Ki fog itt dolgozni, ha már a migrik nem vehetik el a magyarok munkáját? Ismét egy vízigényes gyár - már az SK is Tatáról kapja a vizet, honnan lesz az Ácsinak? Minden bizonnyal beleöntenek egy halom állami támogatást is, de miért éri ez meg az államnak? Az innenonnan összeverbuvált "vendégmunkások" csak kevés pénzt költenek el Magyarországon, a javadalmazásuk nagyrészét hazaküldik - még ÁFA bevétel sem képződik. Ezek a cégek általában évekig veszteségesek (nem adóznak), ha meg már nyereségbe fordulnak, akkor a javarésze gazdát cserél, újraindul...
És akkor tegyem hozzá, hogy Ácstól alig 20 kilométerre, Győr mellett is akkusüzemet terveznek... De az egy másik történet - és még az sem zárult le.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr9718153644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása