Nem csak a kasszát ürítették ki, az ingatlanvagyont is eltapsolnák

A telex oldalán megjelent cikk szerint elkészült, egy Nagy Márton által már aláírt munkaanyag, amely szerint az állam nagyértékű, vízparti ingatlanokat is eladna, mintegy 32,7 milliárd forintnyi bevételt várva. A kassza kiürült, ideje eladogatni a vagyontárgyakat-ingatlanokat is - vajon ki vágyik rájuk?


Többek között a mentősök szemesi üdülőjét is dobra verné a kormány a tervezet szerint, ahol eleddig az életekért küzdők kedvezményesen pihenhettek... Na ja, kiürült a kassza, kell a lé...
Azért úgy elgondolkodtam, vajon miért is akarja elvenni a pihenés lehetőségét pártunk (Fidesz) és kormányunk (Orbán)a katonáktól, mentősöktől, egyetemi oktatóktól, és ne hagyjuk ki őket sem: a gyerekektől. Vajon annyira az ördögtől való az, hogy lehetőséget adhatnak munkájuk fáradalmait kipihenni az alulfizetett alkalmazottaknak? Vagy olyan gyermekeknek, akiknek a szülei az összeszerelő országgá silányított bérből nem tudják ezt biztosítani? Mert mik is kerülnének eladásra a tervezet szerint? A bogácsi, sarudi, zamárdi, balatonkenesei üdülők, a zamárdi SzGyF-strand ezidáig gyerekcsapatok zsivajától volt hangos nyaranta, most majd ide is betelepülhetnek az apartman nyaralók - a külvilág, és a gyerekektől elzárt világa - valaki(k)nek jó befektetést kínálva.
De Mátrafüreden, Sástón, a Szelidi-tónál, Hajdúszoboszlón, Bükkszentkereszten is indulhatna a privát biznisz!
Egyfajta magyarázat az, hogy ezen ingatlanok az állam alapfeladatai ellátásához nem szükségesek... Hahaha - a Fidesz állam eleddig is sokszor a baráti, haveri üzleti köröket szolgálta ki... Miért is hinném el, hogy csak ez az indok... 

Persze a Honvéd Kultúrális Központ eladásához a katonáknak lesz még egy két szava, ez bizonyos, nem hiszem hogy csak úgy hagynák, hogy elvigyék a fejük fölül a Stefánia palotát... De vajon mennyire tudják a Mentősök, vagy az egyetemi gárdák megvédeni az ingatlanaikat? Vagy a gyerekek érdekében ki fog felszólalni akkor, amikor maga az előterjesztés-tervezet a 2000-es határozati csoportba tartozna, ami a válasz online szerint a nem nyilvános kategóriába sorolt... Szóval hivatalosan csak majd a tényt tudják meg: már nem mehetnek oda pihenni.
Szégyen ez az ország, nagyon sokan pironkodunk a döntéshozók helyett (mert nekik vastag a bőr az orcájukon), az ilyen tervezeteket olvasván. Hogy ennyire csak a pénz lett a minden, a szolidarításnak már nyoma sincs - az, hogy egy állam gondoskodjon is, max a baráti burzsujcsapat felé érvényes.
Az a nyomorult majd 33 milliárd csak a töredéke annyk, amit mindenféle "beruházásösztönző" támogatásként kínai, koreai cégeknek kifizettek, amiből vegyi temetőt csinálnak a Kárpát medencéből. Töredéke annak, amit az évek során semmire sem jó focicsapatoknak fenntarthatatlan stadionok felépítésére adtak... Amivel a baráti cégeket túlfizették az állami beruházások kapcsán...
Jaja, előre megyünk (a szakadék felé), nem hátra...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr618156514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2023.07.02. 09:54:18

Shortoljuk Ukrajnát, ezért gyepálnak bennünket pénzügyileg.

Etniez 2023.07.02. 09:56:57

A Balatonkenesei üdülőben voltam kétszer is. Maga a főépület műemléki, a szállodák kritikán aluliak.
Az épületek teljes felújításra szorulnak, sokat kell rákölteni.
Ami értékessé teszi a területet, a közvetlen, zárt vízparti hozzáférése, hatalmas strandja és zöldfelülete.

Szerintem itt valami ingatlanmutyi készül.

Nem hiszem, hogy ez a 33 milliárd kell a költségvetésbe, inkább Tiborcznak vagy Lölönek kell valami fejleszthető telek.

A hülyemagyar pedig majd tapsol vagy kussolj ehhez is, ahogy az összes lopáshoz is.

Etniez 2023.07.02. 09:58:18

@nemecsekerno_007: Persze, azért.

Petőfi Sándor is háborúpárti volt amúgy!

Etniez 2023.07.02. 09:59:54

@Etniez: Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a katonák és családjaik tudjanak nyaralni, eljussanak a Balaton partjára, ezért el kell tőlük venni a kedvezményes üdülés lehetőségét, mint juttatást.

Kapnak majd Szép-kártyára pénzt és vegyenek párizsit, de szigorúan valamelyik túlárazott CBA-ban!

ulpius66 2023.07.02. 11:32:54

Piros lett a paradicsom, nem sárga!

Magyarország előre megy, nem hátra!

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása