A románok a magyarokat utánozzák - NEM, okosabbak!

A telex (transtelex) híradásai szerint a román kormány az alapvető élelmiszerek területén 3 hónapos időszakra árrés korlátozást jelentett be. Hithű fideszesek most minden bizonnyal felfortyannak majd: nesze nektek, akik az árstopot szidtátok, a románok is a mi példánkat követik! Pedig áááá, dehogy...
Sok magyar már itt vásárol - és tényleg sokat spórol
Mint a híradásból kiderült, a román kormány az alapvető élelmiszerek többségénél az árak megzabolázása érdekében árrés korlátozást jelentett be, mely rendelet a kihirdetéstől számított 30 nap múlva lép hatályba.
Tehát, nem tegnap, nem azonnal, hanem időt hagy a felkészülésre.
És hatalmas különbség a "magyar példához" képest, hogy nem árstop, hanem árrés korlátozás!
Vagyis, a feldolgozó max 20%-os haszonra tehet szert, a köztes forgalmazók (nagykereskedők) legfeljebb 5% marzzsal kereskedhetnek, míg a kiskereskedők max 20%-ot tehetnek a beszerzési árra!
Vagyis, a románok, a magyaroktól eltérően nem akarják a kereskedőket a sárba taposni, csak éppen időlegesen azt kérik: mondjanak le a haszon egy részéről. Az esetlegesen elhibázott kormányzati döntések következményét nem akarják teljes egészében az ellátási láncra terhelni, hanem azt megosztják...
Hát csak ennyi így reggelre...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr8818157434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása