Hol a pénz? Lázár a furkósbot a forráshiány kezelésében?

Lázár János gyakorlatilag lenullázta a fővárosi állami beruházásokat (Cikk itt), természetesen a szokásos indokokkal (rezsicsökkentés megvédése, blablabla). Úgy gondolom azonban, hogy más az ok, illetve az okok. Karácsonyt akarják egyrészt megregulázni, mert egyre engedetlenebb a főpolgármester, illetve van egy sokkal prózaibb is: elfogyott a pénz!

A budapesti fejlesztéskből csaknem mindent lehúztak, amit meg nem, ott csak az előkészületeket, tervezést hagyták bent, minden más ment a levesbe. Tették ezt úgy, hogy mint azt a linkelt cikk is írja: már több milliárdot elköltöttek a tervekre, jóváhagyásokra. De hát, erőt kell mutatni Karácsony felé, no meg amúgy sincs pénz. Megmagyarázni meg megmagyarázzák a szokásos lózungokkal - ezeket már nem is akarom ismételni, a többség már így is unhatja rendesen. Közben fokozódik a helyzet a MÁV ügyében is, az 1-es vonal sebességcsökkentése miatt fejleszteni kellene, de a MÁV kijelentette: Nincs rá forrásuk - Lázár oda(IS)csapott! Mi az, hogy nem találnak nyamvadt 38 milliárdot? És rá egy napra ki is rúgott két csúcsvezetőt,és minisztériumi rosta is várható.
Még sorolhatnám az eseményeket, amik arra mutatnak: Üres a kassza! Nem jönnek az ellopható EU milliárdok, nincs mit elsíbolni...

Én azért csak csendben jegyezném meg, hogy van itt pénz... Hiszen, ha nem lenne, akkor hogy rendelnének százmilliós nagyságrendben folyamatosan a kormányt dicsőítő, az ellenzéket ekéző, vagy éppen a lakosságot folyamatosan félelemben tartó (háborús, migráncsos) propaganda kampányokat? És vissza kéne tenni a túlárazott baráti számlák felárát a büdzsébe, no meg nem kellene számolatlanul önteni a milliárdokat az akkus cégekbe! Mert oda mindig jutnak támogatások, miközben a tanítás van ahol konténerekben, van ahol kölcsöntermekben kezdődött...
Talán át kellett volna gondolni a kelebiai vasút fejlesztését, és vissza kellene szedni a FUDAN alapítvány pénzét is, hiszen okafogyottá vált a szervezet. Nem kellett volna megvásárolni egy alapvetően veszteséges mobilszolgáltatót, csak azért, hogy OV-nak a kisvasút mellett most már játéktelefonja is legyen. Soroljam?

És akkor most a nagy pénztelenségben ajánlatot tesznek a Budapest Airportra? Minek? 4 milliárd EUR! 1556 milliárd forint! Hányszor lehetne ebből az 1-es vasutat rendbe tenni? Meddig lenne elég a peda bérek valós rendezésére? Ahova az állam betette a lábát, az mindig veszteséges lett, bedőlt, mert kiloták belőle a mozdítható (és a nem mozdítható) értékeket! És ha nincs lé, akkor miből? Újabb hitelből? Még kevesebbet fizetnek majd a tanároknak? Több adót húznak le a kisemberekről?
S hogy hol a vége? Én nem tudom, de remélem már valaki látja az alagút végén a fényt - és az nem a Putyin vezette mozdony lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr1818209367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2023.09.08. 12:13:19

Kard megírta: a reptér megint lopás lesz, valakire majd ráíratják. A magyar állam már semminek nem jó gazdája.
Gondoljunk oktatásra, tömegközlekedésre, egészségügyre, közútakra.
Most már a repülőtérből is szart fognak csinálni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.08. 17:35:18

Birkák, valami?
Soros, Brüsszel, Gyurcsány, Zelenszkij?
Dehaagyurcsánylenne.....??
Nos? Ahogy leírtam?

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása