Egy újabb napraforgó a politikai palettán

Vona Gábor bejelentette, a Második Reformkor alapítvány/szervezet párttá alakul, mert nincs aki a politikában képviselné őket. A durcás kisgyerek visszatér... de minek?
DSC7105
Vona Gábor annak idején egy bukott választás után, mint egy durcás óvodás, lemondott a Jobbik (az általa néppártosodás útjára lépett pártként aposztrofált szervezet) éléről, és távozott a párt tagságából is. Publicistának állt, könyveket írt, és működtette a Második Reformkort. Kicsit azért beszédes, hogy már-már a sokak által NER és Fidesz közelinek tartott index.hu háziszerzőjeként is ismerhettük, hiszen elemzéseivel rendszeresen jelentkezett a portál oldalain. Azok tartalmát most hagyjuk is, hiszen mint minden politikus (bár mostanig nem tartotta magát annak, a vér nem válik vízzé) úgy nyilatkozik meg, ahogyan azt az aktuális széljárás indokolja.
Nekem azért nem kevés fenntartásom van Vonával szemben:
- Már az elején kijelentette, nem szövetkeznek, nem működnek együtt egyetlen jelenlegi ellenzéki párttal sem. S persze a Fidesszel sem. Így aztán nem látom azt a hídszerepet, amit a párttá alakulás egyik céljaként felvett.
- Valamiért úgy érzem, hogy nem igazán a Fidesztől akar szimpatizánsokat elcsalni, hanem az ellenzéki pártoktól, illetve a bizonytalanok egy részét akarja megnyerni. Ez pedig a számomra egyfajta Fidesz támogatást jelent, hiszen akár azt is megakadályozhatja, hogy 1-1 ellenzéki tömörülés ne is jusson be a parlamentbe - s az ellenzék tovább forgácsolódjon.
- Nem érzem a bejelentés mögött a tartalmat, csak a szokásos lózungokat hallottam.
- S a durcás kisóvodás számomra a lemondása pillanatában hiteltelenné vált.
Éppen úgy, mint Jakab - ha már Jobbik...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr2318209961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása