Ákos, Tóthgabi ésatöbbi saját rádiót kaptak...
Nem éppen hang nélküli volt a Petőfi beszántása

Petőfi Rádió - MR2 Petőfi - Petőfi Online
Eljött Tóth Gabi, Ákos és a többi NER-es "zeneművész" ideje, saját rádiót kaptak! Mától a Petőfi csak magyar zenéket ad, s mivel kirúgtak egy halom munkatársat, többek között a zenei szerkesztőt, sokak számára nyilvánvaló: zenékkel tudatformáló (szerintem tudat torzító) csatornává silányítják az eleddig még viszonylag normális csatornát (na a hírblokkokat hagyjuk a picsába)

Ebben a pillanatban, talán utalva Tóthgabi félrelépésére, "szabad a csók, szabad a szerelem" kezdetű - Kaukázus - opusz szól a csatornán, ahonnan kiebrudalták a munkatársak háromnegyedét. Ezzel gyakorlatilag teljesen kiürítették a rádiót, hogy az elképzelésekhez totálisan lojális emberekkel tölthessék azt fel. Vagyis totálisan NER kompatibilis legyen a rádió. Persze ez nem teljesen sikerült, hiszen szombat este és vasárnap reggel is becsempésztek a szerkesztők a fősodortól eltérő, de igenis magyar számot, amelyek nem feltétlen értenek egyet a jelenlegi politikával. Mint a Telex is megírta, azért nem minden maradó munkatárs ért egyet a döntésekkel, mert :  "Az külön szimbolikus, hogy a kirúgások napján lejátszották a kormány által Brüsszelben letiltott Carson Coma NER-kritikus számát, ma reggel pedig, amikor a rádióra kapcsoltunk, a magyar nacionalizmust kiparodizáló Nemzeti hiphop című szám ment a Bëlgától." (Link itt)Kérdés persze ők meddig maradhatnak majd a helyükön...
Nem hiszem hogy újdonságot mondok azzal, hogy a rádiók 90%-a eddig is totális állami ellenőrzés alatt, és állami pénzből működött. De a Petőfi legalább élvezett egyfajta zenei szabadságot, és ennek köszönhetően megfelelően színes volt az a paletta, amelyről kikeverték a napi műsort. Nem csak tucc-tucc zenét nyomtak, hanem sok-sok stílus kavalkádjából alakult ki egy hallgatható csatorna.
Nem érzetem azt, hogy meg akarnak táríteni a NER hitre, nem éreztem azt, hogy rá vagyok kényszerítve, hogy kizárólag csak NER kompatibilis zenét hallgassak. Nos, ennek most vége.
Ha csak a tervezett (új) műsorok címeit nézem:
Hazai, az Itthon, otthon, a Petőfi csúcs, a Halló, magyarok és a Helló, magyarok, de olyanok is lesznek, mint a Helló, Sándor! vagy a Befordultam a konyhára... Ja, hogy mik helyett? Íme: Petőfi Elektrik, a Petőfi Podcast, a Vadonat, a Gépház, a Földalatti, az Egész úton, illetve az Ej, Mi a Cool is - vagyis nagyon éles az irányváltás ...
Na igen, mindig ez a vége annak, ha valamit a NER megkaparint. A műsor szerkesztésével megbízott cég ugyanis még májusban változott - úgy tűnik, eddig érlelték az új struktúrát, amivel februártól is ők (kormányközeli ICO) szerkeszthetik a műsorokat.
De csak úgy megjegyezném: az index oldalán nyomát sem találtam a hírnek, még csak olyan kontexusban sem, hogy mennyire jó, hogy végre van egy tisztán magyar dalokat játszó csatorna... Valamit mutat azért, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr6618225393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása