Ez a kormány ÖL, BUTÍT, és NYOMORBA DÖNT!

Partizán - Orbán Krisztián: a cseh és a lengyel gazdaság jobban át fogja  vészelni a válságot | RSS.com
Most már ki merem mondani, lexarom a fideszes kórusokat: ez a kormány öl, butít, és nyomorba dönt - megöli a szabad gondolatokat, a hivatástudatot, butít az oktatás teljes ellehetetlenítésével, és azzal, ahogy az árakat "kezeli" (bele sem szabadna szólnia) sok sok vállalkozót igyekszik nyomoroba dönteni. És még ők mutogatnak vissza másfél évtizeddel korábbra, hogy bezzeg a Gyurcsány... Fletó kis nyuszi volt hozzájuk képest!

Itt az árlista! Ennyiben kerülnek augusztus 1.-től az árstop alól kikerülő  termékek - ÉletMagazin.hu
 Megérkezett a sokat várt döntés: kivezetik az árstopokat augusztus elsejével... De hogy? Nem ám úgy egyszerűen, hogy a KÚRMÁNY rászabadítja az országra a piaci árakat - hogy normalizálódhasson a helyettesítő termékek ára is, ááá, nem! Tettek bele egy csavart, mert Orbán megmenti az éhenhalástól a családokat, de meg ám, akkor is, ha a kereskedelem ebbe belegebed! Az árstopos termékeket a kereskedők 15%-al OLCSÓBBAN kötelesek adni, mint amennyiért beszerezték! Érted? Kötelezik a kereskedőt, hogy veszteséget termeljen! Aztán majd a mínusz forintokból meg fejlesszen, fizessen rezsit, etesse a családot...
A csirkének nem nő több lába, hiába vennék meg többen – Kétségek övezik a kötelező  akciózás bevezetését
De emellett a kereskedelem még kötelezően akciózzon is, de most már nem 10% engedmény az elvárás, hanem 15! Mindezt akkor vezetik be, amikor az infláció felzabálta a vásárlók fizetését, a kereskedelem 10% forgalomcsökkenést realizál, és amúgy nem 10, nem 15, hanem ennél sokkal magasabb mértékkel akcióznak, esetenként akár 40%-al is, hogy ne veszítsék el az összes, áruba fektetett pénzüket. És nem átallanak egyes "szagértők" azt mondani, hogy a lakosság akár egy éves készletet is felhalmozott az "olcsó" árstopos termékekből, ezért nem lesz sokkhatásszerű a kivezetése. Igen, emelkedett a forgalom ezen termékekből, mert a környékünkön pl. szlovák családok viszik telepakolva autókkal a lisztet, cukrot, olajat. De amúgy megnézném azt a családot, amelyik egy évre előre bevásárolt csirkemellből. De hogy most majd kiürülnek a boltok, mert most tényleg nekiesnek a boltoknak az emberek, az borítékolható - hiszen félnek majd attól, hogy a veszteséges kötelezettség miatt a kereskedők nem is tartanak majd ezekből a cikkekből. De legalább ezzel a döntéssel verhetik a mellüket kormányunk nagytudású tagjai: ők megvédik a zembereket. Egy nagy lófaszt.
Mutatjuk, milyen világ jön, ha bevezetik a státusztörvényt - a benyújtott  törvénytervezet alapján frissített tartalom! | NE dolgozz ingyen!
Más: szemünk előtt sorvad el teljesen az oktatás. Szinte biztos, hogy meg fogják szavazni a "státusztörvényt", ami azzal jár majd, hogy az amúgy is létszámhiányos oktatói gárda tovább apad, egyre kevesebb tanár, tanító lesz, aki pallározza utódaink elméjét. Na a tanítás is: csak egyfajta, az állam által kiadott tankönyv használható. Nem mondom, hogy az integrálást újragondolják, a dea történelem tudatos hamisítása már sport fideszéknél, az irodalom ferdítése, akár versek megmásításával is pedig napi rutin. És ezek alapján tanulnak a gyerekek... Én inkább azt mondanám, így mossák az ártatlan agyukat arra a szintre, hogy mindent beszopjanak, amit orbánék a fejükbe sulykolnak.
Index - Belföld - Mi az a státusztörvény? Elmagyarázzuk!
Szerencsére azért nem mindenhol ér célt az elképzelésük, éppen a legfiatalabb korosztály az, akik mostanában felemelik a szavukat, ki mernek menni az utcára, szembe mernek nézni a könnygáz spray-val.
Közben persze a "köpcös" harcol minden ellen is, de legfőképpen a józan ész, a normális gondolkozás ellen. Most látszik igazán, hogy eddig csak azért tudtunk működni, mert az EU csecsén voltunk, Brüsszeli inkubátor védett bennünket... Hogy nem érkeznek az euró milliárdok, bezuhant a gazdaság, kiürült az államkassza (kevesebbet kellett volna elosztogatni a haveri cégeknek -kevesebb stadion, több oktatás) és jönnek a megszorítások, amiket persze tagadnak, de hát mint eleik is, hazudnak éjjel, hazudnak nappal. Még akkor is, ha ki sem nyitják a szájukat. Adóemelések, ideiglenesnek bejelentett "extraprofit" adók véglegessé tétele és megemelése -, babaváró program szűkítése, a CSOK falusirí korlátozása -  mi ez ha nem megszorítás? Talán bizony kedvezmény? Bár lehet a fideszes birkák még azt is megennék, csak mert Viktor azt mondta... Szánalom...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr118152474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2023.06.26. 18:35:27

Én örülök neki, hogy a Fidesz befejezi a félmunkát és teljesen szétkúrja az oktatást.
Sajnos meg kell halnia, hogy újjászülethessen.

A magyarok meg ennyit érdemelnek.

Egyik családtagom most van kórházban, horror a sztori. Az nyugtat csak egy hajszálnyit, hogy a NER-szavazói is hasonló ellátásra számíthatnak. Vagy még rosszabbra, mert nincs pénzük magánra.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.26. 19:42:29

@Etniez: én még itt vagyok (talán soha nem megyek sehova), de úgy vagyok vele, hogy omoljon össze a g.cibe ez az egész.
Aztán majd a birkák néznek ki a fejükből.
De nagy részük akkor sem ébred majd fel.

Motorogre 2023.06.26. 21:46:51

Nem lenne szabad csacskaságokat irogatni. A 15%-al olcsóbban kell adja mint amennyiért vette - ez lózung, reméljük csak a poszter tudatlansága íratta vele, nem szándékos néphergelés.
Az áruházlánc megvásárol egy terméket (sokezer darabot pl. havonta) a megállapodott áron. Ezt követően a kontrolling osztály (a marketingesek bevonásával) a forgalmazott sokezer termékre egységár-szinten ráépíti ("vetíti") az áruházlánc fix költségeit (és haszon-elvárását stb.) hogy meghatározza az eladási árat.
Tehát most mit fognak csinálni: több költséget raknak a szabadáras termékekre és kevesebbet a szabályozott árasokra - így olcsóbb lesz a fehér-kenyér, de drágább a fogkrém. Stb.

De ha a piaci ármechanizmusokba történő beavatkozást akarjuk ekézni - pl. a motorbenzin árát miért nem költség-alapon képzik a MOL? miért a szomszédok árait veszi figyelembe (sajnos meghaladja azokat) - ez egy kontinensnyi méretű kartel !! Akár az illetékek (mint állami szolgáltatások "ára") - egy drága ingatlan földhivatali nyilvántartás ugyanannyiba kerül mint egy viskó: miért nincs fix darabár?
Folytathatnánk .. mobilszolgáltatók stb.. de ez már más témakör . Vagy kór !?

ulpius66 2023.06.26. 22:10:49

@Etniez: "Egyik családtagom most van kórházban, horror a sztori."

Aztán kinn él veled Londonországba, és csak gyógyíttatni magát jön haza?????

nekem 15-20 ( ha nem több....) ismerősöm van kinn a fejlett nyugaton, DE GYÓGYÍTTATNI MINDEGYIK HAZAJÖN EBBE A SZAROS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBE....

ulpius66 2023.06.26. 22:13:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nagyon-nagyon-nagyon akard, SŐT TEGYÉL MEG ÉRTE MINDENT, AKKOR ÖSSZEOMLIK A GECIBE EZ AZ EGÉSZ....
(HA MÉGSEM, AKKOR ÍGY JÁRTÁL....)

ulpius66 2023.06.26. 22:16:54

"EZ A KORMÁNY ÖL, BUTÍT, ÉS NYOMORBA DÖNT!"

SŐT!

A FIDESZ LOP, CSAL, HAZUDIK!
(tudok még tíz ilyet...)

Etniez 2023.06.26. 22:16:56

@ulpius66: nem, katona volt, most nyugdíjas. Olyan szinten nem látják el, hogy én ilyet el sem tudtam képzelni.

Remélem rád is ez vár egyszer. Megérdemelnéd, te gennyláda.

ulpius66 2023.06.26. 22:18:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

... és ha összeomlik a gecibe ez az egész, akkor utána mi lesz?
(mert pl. az is biztos, hogy én ekkor is a Fideszre fogok szavazni....)

ulpius66 2023.06.26. 22:21:31

@Etniez:

Én 66 éves nyugdíjas vagyok, és még az életemben nem voltam orvosnál!
(42 éves munkaviszonyom alatt egyetlen egy betegszabis nap sem volt!!!!!!!!!!)

ÉLJ TE IS, MEG A ROKONOD IS EGÉSZSÉGESEN, ÉS AKKOR TE (TIK) SEM FOGTOK AZ ORVOSHOZ KERÜLNI!
(mondjuk neked könnyű ottan Londonországban, ottan kiváló az orvosi ellátás...)

ulpius66 2023.06.26. 22:24:16

@Etniez:

Londonországban 150 éve, meg 100 éve meg 50 éve, meg 10 éve is sokkal jobb volt az orvosi ellátás, mint Budapesten.....úgyhogy ezzel nagy újdonságot nem mondtál!
(mondjuk ehhez a jó színvonalhoz te nem sok mindent tettél hozzá.... TE CSAK BELECSEPPENTÉL A JÓBA, AZTÁN ERRE VÁGSZ FEL....)

ulpius66 2023.06.26. 23:10:02

@szepujvilagponteu:

A 24.hu mint hiteles hírforrás!

Én bírom a vicceket!

szepujvilagponteu 2023.06.26. 23:17:33

@ulpius66: A Zorigo-nál jobb...
DE: Copy az Origorol:
10:51
"Augusztus 1-től megszűnik az élelmiszerárstop
Az élelmiszerárstopokról azt mondta Gulyás, hogy év végére az előrejelzések szerint december előtt lehetséges lesz az egyszámjegyű infláció elérése. Az élelmiszerárstop augusztus 1-jével megszűnik. A kötelező akciózás mértékét pedig 15 százalékra emeli a kormány - mondta Gulyás Gergely.
A kötelező akciózást kiterjesztik az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó termékekre, és itt a bruttó beszerzési árból fognak kiindulni, és azt kell 15 százalékkal akciózni. "
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20230622-kormanyinfo-2023-junius-22-pp.html

ulpius66 2023.06.26. 23:27:36

@szepujvilagponteu:

Köszönöm a tájékoztatást, de én még véletlenül sem olvasok origót!

Egyebekben meg amit írtál, az szimpla hírközlés, semmi ferdítés, félremagyarázás nincs benne....

Nyilvánvalóan - ez nem mentegetőzés - nem értek hozzá, de abban biztos vagyok, hogy a boltok nem fognak rosszul járni.... a vásárlóknak meg még könnyebb, ha valami drága az egyik boltban, átmennek a másikba, ahol olcsóbb...

ulpius66 2023.06.26. 23:30:55

@szepujvilagponteu:

Én is így csinálom, mivel nyugger vagyok van időm boltozni (meg ottan ilyenkor úgyis jó hűs van...) na szóval végigjárom a boltokat (4-5 boltot) NEM VESZEK SEHOL SEMMIT, CSAK AZ ÁRAKAT NÉZEM, FŐLEG A NAPI AKCIÓKAT.....

AZTÁN ÚJRA VÉGIGMEGYEK A BOLTOKON ÉS MINDENHOL CSAK AZT VESZEM MEG AMI MEGÉRI....

Etniez 2023.06.27. 06:44:21

@ulpius66: 24.hu/belfold/2023/06/26/mentos-gerincserv-megelhetes-orban-viktor/

Csak neked, retardált.

Egészséges vagy, de ne aggódj, nem tart a végtelenségig, aztán majd megismerkedhetsz a fidesz-ére gyümölcsével, a nullaára redukált szociális ellátással, szociális hálóval, stb.

Akkor majd, jussak eszedbe és jusson eszedbe, hogy te EZT TÁMOGATTAD tizensok évig!

Etniez 2023.06.27. 06:56:00

Szerencsétlen lassan negyedik hete van a kórházban, eddig mindösszesen 6 vizsgálatot tudtak elvégezni rajta, egy nyomorult biopsziára két hete vár, mert egyetlen orvos van és mindig beesik valami sürgősebb eset.
A beteg eközben elvesztette a súlyának a 35%-át, csont és bőr.

Nálunk ezek a vizsgálatok 2 nap alatt meglettek volna, már régen megműtöttük volna, talán már otthon is lenne.

Nem vártam sokat a magyar egészségügytől, de még ezt a minimális elvárást is sikerült alul múlni.

nemecsekerno_007 2023.06.27. 07:05:53

@Etniez: Van olyan családtagod aki itthon fizet TB-t? Már csak azért, hogy több orvost tudjunk fizetni.
Félmillió külföldön dolgozó befizetései hiányoznak a rendszerből.
Ez akkor mi ha a Fidesz szerintetek mindent ellop?!?!

Andy73 2023.06.27. 10:31:17

@Etniez: "A magyarok meg ennyit érdemelnek."

Te nem vagy magyar? Vagy te is ennyit érdemelsz? Akkor nem panaszkodj!

Andy73 2023.06.27. 10:36:59

A szép, új világ egyébként jó dolog, vagy legalábbis annak tűnhet. Csak éppen nem minden az, ami annak látszik. Ha ismered a mondás forrását, akkor te is tudod, hogy miről van szó. Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtudd.

Etniez 2023.06.27. 11:01:18

@nemecsekerno_007: kusshadj. Amíg van évi 150 milliárd a futball tao-ra, addig lenne az egészségügyre és a tanárok pénzére is.

De kérdésedre válaszolva: van.

Remélem a te szüleid is bekerülnek majd egyszer, aztán majd okoskodhatsz nekik is, biztos vevők lesznek rá, amikor fél napig fekszenek majd a saját ürülékükben vagy étlen-szomjan, altatásra várva negyedik napja.

Ti fideszisták a legostobább idiótái vagytok a nemzetnek, nektek az sem fáj, ha nektek szar, mindent bevesztek, mindent elfogadtok. Mint a birkák.

Etniez 2023.06.27. 11:03:13

@Andy73: nem, azok a magyarok érdemelnek ennyit, akik kussban végignézték, ahogy tönkrebaszta az országot a fidesz. Mi, kisebbségi magyarok többet érdemelnénk, de miatattok nekünk is ennyi jut csak.

Már ott tartunk, hogy pénzzel sem tudtunk orvost venni, mert magánban sincs időpont.

Közeleg a ti időtök, szopni fogtok, kegyetlenül.

nemecsekerno_007 2023.06.27. 11:08:33

@Etniez: ,, Ti fideszisták a legostobább idiótái vagytok a nemzetnek,,

Ez annyiban igaz, hogy eltartjuk az itthon hagyott nyuggereiteket.

A külföldön dolgozók kb. 1000 Mrd kiesést jelentenek a költségvetésben.

Évente. Zsigeri pofátlanság a részetekről a stadionozás, meg a többi proli hergelés.

A guruló dollárokat inkább erre kéne fordítanotok. Persze erre nem adnának.
Nem véletlen.

Andy73 2023.06.27. 11:18:14

@Etniez: honnan veszed, hogy fideszes vagyok? Milyen idő közeleg? Legközelebb 3 év múlva lesz parlamenti választás, most a legnagyobb probléma az ukrajnai háború. Ha Londonban élsz, onnan az is sokkal messzebb van.

szepujvilagponteu 2023.06.27. 11:18:40

@nemecsekerno_007: Tévedés, nem TI tartjátok el az itthonhagyott "nyuggereket", azok a "Nyuggerek" sokezer milliárdot fizettek be a nyugdíjukra, és a szeretett Orbánod nem veri szét az épülő új nyugdíjrendszert, akkor eddigre már lenne eredménye a kötelező és az önkéntes nyugdíjpénztárak működésének. De Vityának akkor nagyon kellett az a 3000 milliárd, most meg visszafelé, és kifelé mutogattok. Közben az EU beletalicskázott Magyarország annyi lét, hogy már régen utolérhettük volna Ausztriát... De így iparkodhatunk, hogy a bolgárok nem utasítsanak az utolsó helyre - közben az államadósság nap mint nap csúcsokat döntöget...

nemecsekerno_007 2023.06.27. 11:25:54

@szepujvilagponteu: Ez nettó hazugság.

1. A járulékok 80% a mostani nyugdíjakra megy el (felosztó-kiróvó rendszer)
2. Ez így megy régóta, vagyis amit befizettek, azt elköltöttük
3. Az egész szociális ellátás csak biztosításnak csúfoljuk
4. Jajj, a MANYUP :)))))))))) Csak 30-40 évet kellett volna kibírni fel lábon és IMF hitelen
5. Az EÜ-t is főleg a nyugdíjasok veszik igénybe, pedig nem fizetnek TB-t. Amit befizettek azt elköltöttük
6. Amit írsz csak arra jó, hogy mosdasd a szerecsent.

Motorogre 2023.06.27. 11:40:50

@szepujvilagponteu: Kösz a linkeket, megnéztem. Ugye Te is látod: mind hipotézis, spekuláció vagy rossz esetben hangulat-keltés, like-vadászat. A szerzők nem árképző szakik, hanem vállalkozók (kötelező panaszkodni) vagy szakértők (ha azok, becsülettel megmondják, nem látható hogy alakul ettől az inflációt , az adott fogyasztói kosárnál.

Én a gyakorlatot adtam közre. Szívesen.

ulpius66 2023.06.27. 11:50:59

@Etniez:
Aztán NAGYPOFÁJUKÁM, te mennyit fizetsz be a magyar egészségügy fenntartásába, hogy ekkora nagy a pofád?

Ennyi erővel kritizálhatnád a román egészségügyet is.... ahhoz sincs semmi közöd!

ÚGYHOGY POFÁD LAPOS!!!!!!

ulpius66 2023.06.27. 11:53:24

@Etniez:

Akkor ugass bele a magyar egészségügy helyzetébe, ha van közöd hozzá!!!!

Egyebekben én sem ugatok bele a Londonországi helyzetbe.... pedig tudom, hogy a holland egészségügy sokkal jobb, mint az angol.....

ulpius66 2023.06.27. 11:55:16

@Etniez:

Aztán meg ott Londonországban annyi kelet-európai orvos, ápoló, egyebek vannak, HOGYHA EGYSZERRE HAZAJÖNNÉNEK, AKKOR KB. EGY NAP ALATT ÖSSZEOMLANA AZ ANGOL EGÉSZSÉGÜGY....

ulpius66 2023.06.27. 18:22:32

@Etniez:

NA, ETINEZKÉM, EGY NEKED VALÓ MAI CIKK, b+!

"Látványosan rosszul teljesít a brit egészségügyi ellátórendszer

EURÓPA
2023. június 27. - 17:20

Látványosan rosszul teljesít a brit egészségügyi ellátórendszer

Kutatók figyelmeztettek, az ország gyenge teljesítménye több különböző betegségcsoportban és egészségi állapotban, köztük a rák, a szívroham és a stroke tekintetében komoly aggodalomra ad okot.

A Sky News jelentése szerint a brit egészségügyi ellátórendszer „lényegesen rosszabbul teljesít” a várható élettartam tekintetében, és sokkal rosszabb egészségügyi ellátási eredményeket produkál, mint sok más gazdag ország.

A kutatók a riasztó eredmények kapcsán figyelmeztettek, az Egyesült Királyság harmatos teljesítménye több különböző betegségcsoportban és egészségi állapotban, köztük a rák, a szívroham és a stroke tekintetében – a megelőzhető halálesetek alapján – komoly aggodalomra ad okot.

A brit gyógyszeripari szövetség megbízásából a King’s Fund által kidolgozott, kutatott és írt jelentésben az NHS-t 18 hasonló, magasabb jövedelmű ország egészségügyi rendszerével hasonlították össze. A jelentésben figyelmeztettek, az NHS-ben feltűnően alacsony a kulcsfontosságú klinikai személyzet, köztük az orvosok és ápolók száma, és nagymértékben támaszkodik a külföldön képzett egészségügyi szakemberekre.

A másik leglényegesebb megállapítás pedig az volt, hogy az Egyesült Királyságban lényegesen kevesebb kulcsfontosságú fizikai erőforrás áll rendelkezésre, mint sok más országban, beleértve az MRI-berendezéseket és a kórházi ágyakat. Siva Anandaciva, a jelentés szerzője és a King’s Fund vezető elemzője az eredmények kapcsán rámutatott:
„Kifejezetten az egészségügyi eredmények tekintetében – mind a rendszer által ellenőrizhető eredmények, mind pedig az egészségünket megőrző szolgáltatásokra támaszkodó szélesebb körű intézkedések tekintetében – elmaradunk társainktól. Semmiképpen sem tartunk ott, ahol lennünk kellene.”

Etniez 2023.06.27. 18:46:05

@ulpius66: Jaja, ezt a rosszul teljesítő egészségügyet irigyelhetitek.

A magyar ugyanis nem létezik.

Etniez 2023.06.27. 18:48:11

@Etniez: Csak hogy tudd, Honvéd Kórház, belgyógyászat:

50 beteg, 1 orvos, 2 nővér, 2 segédnővér.

Ellenben a mi nem teljesítő osztályunk:

21 beteg, 4 orvos, 3 nővér, 4 segédnővér, 2 nővér tanuló.

Szerinted, hol kapsz jobb ellátást, te szerencsétlen?

Etniez 2023.06.27. 18:49:57

@nemecsekerno_007: Az undorító az, amikor te a pénzhiányról pofázol, holott van évi 150 milliárd a miniszterelnök úr hobbijára, amit a piacnak kellene eltartania.

Alig várom, hogy te vagy valakid bekerüljön a rendszerbe, addig járatod a pofád tét nélkül.

Etniez 2023.06.27. 18:54:48

@Andy73: A háború Magyarországon egy álprobléma. Pont olyan álprobléma, mint az óvodások nemváltó műtétei, Soros, Brüsszel, stb.

A valódi probléma a populista, lopáson kívül semmihez nem értő Fidesz-kormány. Az a probléma. Meg az, hogy a sok hülye mindig az álproblémákkal foglalkozik az igazi helyett, de ezért van Rogán Propagandaminisztériuma, hogy a hülyemagyar ne az igazi, hanem az álproblémákkal foglalkozzon.

Mondd már el nekem, hogy miért Magyarországon a legmagasabb az infláció, konkrétan duplája-triplája, mint máshol.

Úgy, hogy Magyarországon sem nagyobb a háborús fenyegetettség, mint mondjuk Lengyelországban vagy Romániában.
Sőt, az ukrán infláció is kisebb, pedig ők valahogy jobban benne vannak a háborúban, mint mi.
Sőt, még a lengyelek is ott harcolnak Ukrajnába (és kicsit Oroszországban is). Magyarország pedig minden szankció alól felmentést kapott, még azok sem érintik.

Tehát ha te háborúról beszélsz, az azt jelenti, hogy beszoptad a Propagandaminisztériumot, azaz te is álproblémával foglalkozol az igazi helyett.

Ez annyit jelent, hogy van retardált vagy, vagy fideszes vagy (ami a retardáltak retardálja)

Andy73 2023.06.27. 23:01:17

@Etniez: nem csak a pénz számít, hanem a biztonság. Az infláció tényleg komoly probléma, de sokkal nagyobb, hogy tízezrek halnak meg a szomszéd országban a háborúban, köztük magyarok is. Ha neked ez álprobléma, akkor oda költözz, ne Nyugatra.

Etniez 2023.06.28. 07:06:54

@Andy73: Ez Magyarországon álprobléma. Nem mi állunk háborúban.

Andy73 2023.06.28. 09:52:08

@Etniez: tényleg nem érdekel, hogy Ukrajnában magyarok is élnek, és hogy szomszédos ország? Persze az eddigi kommentjeid alapján ezt nem csodálom, eléggé eltávolodtal már az országtól.

szepujvilagponteu 2023.06.28. 11:09:08

@Andy73: A világ minden országában élnek magyarok - igaz, azok nem szomszédos országok. DE: Szlovákok is élnek Ukrajnában, náluk mégsincs "háborús helyzet", mint ahogy van még más állammal határa... És ez téged hidegen hagy? Álprobléma ez a javából...

Andy73 2023.06.28. 12:06:49

@szepujvilagponteu: nem hagy hidegen, ahogy az ukránok, sőt az oroszok helyzete sem. Leginkább az a probléma, hogy a világháború veszélye továbbra is fennáll, sőt, sokan már most is világháborúról beszélnek.

ulpius66 2023.06.28. 15:24:09

@Etniez:

Etniez!

te kórházban vagy?

Mint beteg, vagy mint budipucoló?

ulpius66 2023.06.28. 15:26:15

@Etniez:

Javaslom, hogy a rokonodat vidd ki Londonországba, hiszen ottan sokkal jobb minden!

TE IS KIMENTÉL!!!! VIDD KI AZ ÖSSZES ROKONODAT IS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása