Megnyílt Posványos... Hipp-Hipp Hurrá!
Orbán a zárónap díszvendége - mint mindig...

Megkezdődött a Posványos fesztivál! Mindenek előtt leszögezem: Nem Tusnádfürdőt, és Bálványost  minősítem ezzel, hanem a fideszes nagymagyarságmindenmagyarösszetartozikcsakazamagyarakivelünkegyetért rendezvényt igyekezek a magam módján leértékelni...
Németh Zsolt és Potápi Árpád – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
(TELEX Fotó)
Aki ismer, az tudja rólam, hogy a Bálványosi szabadegyetemet mint olyat nem tekintem másnak, mint egyfajta kekeckedést a rendezványnek otthont adó román állammal, illetve egyfajta orbáni igehirdetésnek, "hittérítő" rendezvénynek is tartom, meg egy olyam heppeningnek, ahol a hasonszőrűek (orbán imádók, Trianon tagadók, stb - ragozhatnám) gyűlnek össze pár napra, hogy egymás szavába vágva imádják Orbánt, a Fideszt, önmagukat. És tévedés ne essék: nem a résztvevő tömegeket minősítem első sorban, hanem azokat, akik ezeket már több mint 30 éve megvezetik minden évben.
Mert az a megnevezés, hogy szabadegyetem, nem takar mást, mint különböző fideszesek megnyilatkozásait, előadásait, amelyek a saját kis hitvilágukat reprezentálják, nagyobb mérvű kritikai hangok nélkül. Hiszen olyan túl sok nem várható majd az irányított vitától sem ami Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és az ellenzéki MSZP-s Molnár Zsolttal, a jobbikos Brenner Kolomannal és az LMP-s Kanász-Nagy Mátéval zajlik majd.
Nem hiszem, hogy nagyobb meglepetések érnének bárkit is, talán csak annyi, hogy kicsit populistább hangot üthetnek meg az előadók. Minden bizonnyal lesz majd mély nyomokat hagyó kinyilatkoztatás is, emlékezzünk csak a tavalyi eseményről, amikor Orbán fajelméleti gondolatai kavartak nagy port, nem csak Romániában, kishazánkban, de más országok is hozzászóltak a dologhoz. A fesztiváljelleget erősítendő idén is lesznek koncertek, Quimby, Péterfy Bori, a Pál utcai Fiúk a Republic, szombaton pedig az Ismerős Arcok zenél majd. 
Német Zsolt nyitóbeszéde sem hozott különösebb meglepetést, aki a békét emelte ki, és a háborúkat - persze mindent fideszes megközelítéssel. Az EU hanyatlását, a nemi szerepek erodálását, és a történelem eltörlését - pedig hát ez utóbbiban jelentős szerepe van a fidesznek is, hiszen a jó ég tudja már hanyadik történelemkönyvet forgathatják a diákok, hanyadik verziójű múlttal...
No de ennyit az első naptól...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr618173710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása