Ezt nagyon elkúrta Viktor

Mai portálhírek szerint a GKI kutatása azt mutatja, hogy az életszínvonalunk immáron gyakorlatilag csak Bulgáriával "versenyképes", mindenki más elhagyott bennünket, még Romániában is töb telik ki egy fizetésből, mint kishazánkban. Orbán, és a Fidesz nagyon elbatázta ezt az egészet, és igencsak nehéz lesz a trágyát visszalapátolni a tehénbe...
Csak Bulgáriát előzzük meg életszínvonalban az EU-ban
A kutatás eredménye megmutatta az múgy már közismert tényt, hogy az inflációt javarészt az élelmiszerek áremelkedése hajtotta. “Míg Románia messze volt mögöttünk 2010-ben, 2022-ben már a kereseti színvonalban előzte a magyarokat, idén már eléggé látványosan. És ugyanez igaz a lengyelekre is. Magyarország itt a sereghajtó”– mondja Molnár László. És ez nem kevéssé köszönhető annak, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája gyakorlatilag összeszerelő országgá silányította hazánkat. Ezt mutatja az is, hogy a támogatott gyárépítések zöme ilyen jellegű. Az pedig minden bizonnyal köztudott. ebben az ágazatban nem éppen magasak a javadalmazások.
Látványos javulás sem igazán várható. Hiszen a tervezett százezres nagyságrendű vendégmunkás betelepítés nem lesz éppen bérszínvonal emelő hatású, hiszen a bangladesi, filippínó embereknek a magyar minimálbér is kánaán. Magyarul, olcsóbban is bevállalnak bármit, mint a magyarok.
Az őrült élelmiszer inflációhoz (és az általános pénzromlási ütemhez is) nagyban hozzájárultak az árstopok, illetve a felszabadításukkal járó sokkhatás - hiszen a kényszerű ráfizetéseket pl. a benzin árának felszabadításakor dupla árréssel igyekeztek a forgalmazók behozni. S bár most egy kicsit az élelmiszerárak a kötelező akciózásokkal kordában tarthatóak, azt azért látni kell, hogy azon cikkek, amik nem tartoznak az "állami felügyelet" alá, ritka kivételtől eltekintve továbbra is drágulnak. Ehhez nem kicsit járulnak hozzá az ágazati különadók, különféle extra sarcok. Így aztán, ameddig nem lesznek tiszta viszonyok, valódi verseny, az esetleges áresések nagyon kérész életűek lehetnek - de én drukkolok a legjobban, ne legyen igazam - de a tapasztalatok azt mutatják - igazam lesz.
Itthon: Orbán Viktor: A magyaroknak van egy rémálma | hvg.hu
De egyelőre,ameddig orbán a szélmalomharcait vívja, ahelyett hogy a problémák valódi megoldásának kidolgozására sarkalná a slepjét, addig sok újdonságot ne várjunk.
Számomra azonban nagyon érdekes, hogy bár az átlag fidesz szavazó éppen úgy szarabbul él, mint korábban, kitart a párt mellett, mi több, nagyon sokan helyeslik is a baromságokat. Így aztán a kormányzat szarik az ellenzéki hangokra, sőt, a szakértők véleményére is, hiszen a szavazóbázisuk azt mutatja: így jó az egész, ahogy van. Pedig szerintem nagyon nem...
Lehet 2-3 év múlva már a filippínók sem jönnek ide. Persze most sem kellenének, ha a fidesz éra alatt kivándorolt százerek idehaza lennének - de a többségüknek eszük ágában sincsen hazajönni! Illetve ha nem telepítenék eszetlenül agyra főre az akkugyárakat. De amúgy nekik van igazuk. Ha nem ennyi idős lennék, ami vagyok, akkor már régen nem írnék ilyen posztokat, mert mennék innen nagyon messzire.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr4218191041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása