Másodrangúak a hazai gyermekek

Minap jelent meg a hír, hogy a magyar kúrmány 100 ezer forinttal segíti a határon túli gyermekek iskolakezdését. A hazai gyermekek azonban lófaszt sem kapnak, mindössze az aktuális családi pótlékot fizetik ki korábban. Igen, nem egy plusz családit kapnak legalább, hanem az amúgy is érkező jön hamarabb...

Megszokhattuk már Orbánéktól, hogy a határon túliakkal sokkal bőkezűbben bánik, amikor osztogatni kell, mint az itt élő, itt adót fizető, és az elkúrt intézkedéseiket nyögő anyaországiakkal. Megmutatkozik ez most is. Hiszen míg egy kárpátaljai gyermek 100 ezret kap, addig egy mátészalkai semmit. Hiszen a korábban érkező juttatás nem plussz, mindössze 2-3 héttel korábban folyósítják a szeptemberi juttatást. Ami amúgy is csak töredéke a határon túliak támogatásának.
S ha azt mondaná a drága olvasó, hogy ez csak egy egyszeri pénz, azért emlékeztetnék arra, hogy külhonra amúgy is tízmilliárdokat utal minden évben a kormány, annak ellenére, hogy immáron lassan minden körülöttünk lévő ország jobban áll, mint mi, hiszen mi előre megyünk, nem hátra, ők meg inkább gazdagodnak, fejlődnek. Vagyis, immáron nem igazán szorulnak rá az anyaországiak támogatására, de hát a szavazóbázist (aki Orbánékra szavaz) fenn kell tartani, s fejleszteni is kell. Jó példa erre a sokmilliárd forint, amit sport, és egyéb támogatások címen külföldre juttatnak - hogy azok hasznát aztán a baráti vállalkozások fölözhessék le.EURO - EURO- AUSTRIA 100 EURO (N) F002 sign TRICHET

Mint a Telex cikke is írja, a "nálunk fejletlenebb" Ausztria is 100EUR-t ad az iskolakezdésre, az amúgy is jóval magasabb családi pótlékhoz, automatikusan, nem kérelemre, nem előre utalva az appanázst, hanem plusszba! Arra már nem is merek gondolni, hogy Németországban, ahol még faxot használnak, mennyit adhatnak.

igaz, ők nem előre mennek - míg mi, hátra...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr3918465221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása