Előszó a mai meccshez - avagy a skótok (reméljük) a gólokat is skótosan mérik majd

Napok óta zeng a net a sipákolóktól, hogy mennyire xar is volt a nemzeti tizenegy a németek ellen, hogy már két vereség, biztosan kiesnek. Vegyük már tudomásul: ez egy sport, most éppen teljesen felesleges politikát keverni bele (van amikor lehet - de ez nem az az esemény), és jó lenne, vagy jó lett volna, ha a Német-Magyaron fanyalgók csak legalább kis hányada MEG IS NÉZTE volna a meccset, akkor nem írnának baromságokat a posztokban, kommentekben...
GettyImages-2158296214
A fentiekhez hozzátartozik, hogy jómagam rendszeresen találok összefüggéseket a sportfinanszírozás és a politika között, de most az EB nem erről szól. Arról, hogy a válogatottak mérkőznek egymással, és hogy ezek a mérkőzések milyen erőbedobással, milyen színvonalon zajlanak.
Tény: az első meccs csapnivalóan rossz volt. Ezt a csapat is elismerte.
De a második mérkőzésre erőre kaptak a srácok, és - nekem legalábbis - élményekben gazdag játékkal szolgáltak. Tényleg nem volt rossz! De persze az is tény, hogy a német csapat ezen a napon jobban játszott, jobb volt a helyzetkihasználtsága. De az is igaz, ha ez a csapat a Svájc elleni formáját hozta volna, akkor nem két, hanem öt-hat góllal maradtunk volna alul. Az én meglátásom szerint, de én nem vagyok fociszakember, csak egy néző, egy szurkoló vagyok a fotelem nyugalmából... Vagyis a csapat azért sokat javult fejben, és erőnlétben egyaránt.
A két vereség után ma ismét a pályára lépnek. Skócia ellen. Ilyen előjátékokkal, mint a korábbi két meccs, lelkileg minden bizonnyal nem könnyű majd kifutni a srácoknak a kezdőkörbe. Nagyon remélem hogy a Mester eltiltotta a csapatot a fésztől, és nem olvassák a rengeteg károgást, mert az még egy plusz teher lenne a számukra...
Néha legyünk azért egy kicsit reálisak, ha lehet. A relitáshoz persze hozzátartozott volna a Svájc elleni győzelem, de sajnos csakúgy mint a való életben, a sportban is lehetnek rossz napok... Nos az az volt. A németek ellen már volt egy kis korrekció, és én nagyon bízok benne, hogy holnap álmosan megyek majd dolgozni, mert megéri majd végignéznek az esti meccset. Én bízok a fiúkban - tegyétek Ti is azt. És akár egy fröccsteraszon kivetítőn nézve, akár az otthonotok nyugalmában, de szurkoljatok, drukkoljatok a csapatnak. Higgyétek el: sok erőt adhat az is nekik! Hajrá Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr5618433609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása