Így könnyú tartani a nettó átlagbért

A minap megjelent: ismét emelkedik minisztereink, államtitkáraink fizetése, nem is kevéssel, többen már hat milla felett vihetnek haza nyomorgó családjuknak, hogy ne pusztuljanak éhen, és meglegyen a napi Diorra, Rolexre való. Én ennek őszintén örülök, hiszen ez is mutatja, előre megyünk, nem hátra. Pedig dehogynem...
Hogyan nyomtatják a pénzt, és miért olyan nehéz hamisítani? |  TonerPartners.hu
Állami vezetőink bére 14,5 és 27% közötti mértékben emelkedett, a kisebb keresetűeké kisebb, a nagyobbaké nagyobb mértékben. Hiszen ez így a logikus nem? Nem.Minden bizonnyal nagyszerű munkát végeznek, hiszen minden megy előre: soha nem volt ilyen mértékben eladósodva kishazánk, lassan csak a kamatfizetés elvisze egy einstandolt nyugdíjpénztári vagyont. Évente! és ennek egy jelentős része hova megy? Na ja, Kínába...
Minden bizonnyal szuperül dolgoznak képviselőink, ha már Románia is elhagyott bennünket, de Bulgária sincsen nagyon elmaradva tőlünk.
Közben persze veszünk repteret, mert miért ne, igaz, annak az ára a büdös életben nem fog megtérülni, olvasható az telex ide vonatkozó cikkében, hiszen a rá felvett hitel kamata jóval több, mint amit osztalékből remélni lehet. És tovább épül(get) a kelebiai kínai vasút, aminek megtérülése sok évszázad, vagyis az is egy nagyszerű (hitelből) megvalósuló beruházás. 
Eőbbre viszik a magyar családok gazdagodását is, hiszen a minap megjelent hírek szerint soha nem volt ennyi hitele a magyaroknak, mint manapság, és sajnos ennek egy nagyon jelentős hányada fogyasztási hitel, ami azt mutatja, hogy a magyar árakhoz nem igazán megfelelő a jövedelmük.
Tovább hízlaljuk a MOL-t a MOHU-val, ami amúgy csak döcög, de nem működik- ha így megy tovább, akkor sokan lemondanak majd a visszaváltás tortúrájáról, a MOL-nál hagyva az 50Ft-okat. Na ja, az is megér egy misét... Eddig is kifizettük a csomagoló anyagot, erre most ráemeltek egy 50-est, amit sajnos úgy kell sorállások után kikönyörögni az automatáktól.
S közben 35-40 fokban műtenek, aszalódnak a betegek a kórházakban. Pedig a magas hőmérséklettel exponenciálisan nőhetnek a kórházi fertőzések számai is. Ami sokszor halállal végzódik...
S persze az államunk durcizik is rendesen, mi másra lehetne vélni azt, hogy Pakstól elvették az atomerőmű iparűzési adóját, mindössze azért, mert ellenzéki lett a vezetése. Vannak itt bajok rendesen, de azért több mint kétmillió ember továbbra is csak tapsikol. Meg aszalódik a folyamatosan késő vonatokon, már ha elindulnak egyáltalán, mert ugye sokszor vagy mozdony, vagy kocsi, vagy egyik sincs, amit kiállítsanak az utazóközönségnek. Ismerjük el, ez így qrva xar helyzet.
De a kormány a helyén van - sajnos.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr418458341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása