Az EU-val takaróznak, de a költségvetésnek kell a pénzünk...
Jön a benzin-gázolaj központi áremelése

Mint azt a mai híradásokból megtudhattuk) pl.- ITT OLVASHATÓ - , pártunk és kormányunk a 2024-es költségvetésbe betervezett egy 32,55Ft-os benzinár emelést, január 1-től. Mindezt az EU-ra hivatkozva, miszerint EU-s kötelezettségszegési eljárást kockáztatnának, ha nem így tennének. Érdekes amúgy, mert más ügyekben magasan leszarják az EU álláspontját, de ha a bevételek növelése is benne van a kalapban, akkor azonnal fontos lesz.
Adó - Adó Online
Kevés akciótól eltekintve (pl. Auchan), még mindig meglehetősen drága az üzemanyag a magyar kutakon, nyoma nem látszik annak, hogy a magyar finomítóban töredékfizetésért dolgoznak a melósok - mondjuk a schwechatival összehasonlítva, sem pedig az olcsóbb orosz olaj hozadéka nem csapódik le a lakosságnál. Most, hogy egyre kétségesebb, hogy az EU-tól egy petákot is láthatunk a közeljövőben, Orbánék elkezdetk kapkodni, hogy összelapátoljanak valami kis pluszpénzt. Lásd a megtakarítások állampapírokba lapátolásának elindítása - az egyéb megtakarítások plusz adója. Most jön a benzin, és persze előre boritékolható, minden más árának az emelése. Hiszen ez a 32.55 sem ennyi lesz, hiszen erre is rárakódik az ÁFA, így az emelés végleges összege (mintegy BUÉK) 41.34Ft lesz majd, hasonlóan a gázolaj árának az emeléséhez. De hát tudjuk, hogy a teherautók, amelyek a termékeket szállítják: üzemanyaggal működnek. A vonatok egy része is, a hajók többsége is gázolajat éget. Nem hiszem a fuvarosok ezt az emelést benyelik majd, áthárítják a megrendelőkre, ők meg majd szépen beépítik az árakba. Mert a szar az mindig begyűrűzik nálunk, persze a jó sohasem (mint most a gáz és a villany árának világpiaci esése). Tehát ennyit arról, hogy Orbán nem súlyosbítja a lakosság terheit. Lófaxt nem...
De amúgy, ha már annyira kell nekik a zsé: miért pont az üzemanyagot emelik, ami kell a munkába járáshoz, a szállításhoz, közlekedéshez... Élen járunk az alkoholisták számában.
Alkoholadó: Így juthat olcsó piához! | HírCsárda
Miért nem az alkohol jövedéki adóján löknek egy jót? A sok hülye amúgy is inkább kevesebbet enne, csak meglegyen a napi kocsisirma... Vagy a cigin? Úgyis megveszik, ha megint 2-300 Ft-al drágább lesz akkor is - tudom, ha nem szoktam volna le, én is megvenném...Ez az emelés, amit most bejelentettek, nem fogja a dohányosok számát csökkenteni. Mondjuk ilyen célja ezek szerint nincs is a kúrmánynak: kell a bevétel... Aztán még az is lehet, majd pont a bagósok háborodnak fel a legjobban az emelés miatt.
De nem kéne az EU háta mögé bújni az emeléssel. Annyi kivételért "harcoltak" már, nem igaz, ezt nem tudnák keresztülvinni. No meg el lehetne érni, hogy a MOL kicsit fogja vissza magát a pénzéhség tekintetében. Mert még a 480Ft-s benyaárnál is rekordnyereséget harácsoltak össze, akkor milyen lehet a marzs most, amikor drágább a benya, mint egy olcsóbb sör!
Persze a nép, az Istenadta nép, majd ezt is benyalja... Bár a net megadóztatását annak idején nem nyelte le.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr4918140510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása