Eltűnt az alapítvány, de talán a Fudan szándéka is? No meg a százmilliók...

Eltűnt bejelentett székhelyéről az állami százmilliókkal kistafírozott Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány adta hírül Tompos Márton anyaga alapján a 24.hu (cikk itt olvasható). De az előző székhelyén sincs, persze azért a fizetéseket utalgatják - maguknak. Lehet mégsem jönnek a kínaiak? A kormány márciusi megnyilatkozása szerint nem, de akkor mit csinál az alapítvány?
A magyar diákok utolsó esélyét veheti el a kínai Fudan egyetem - Napi.hu
Tompos Márton a Momentum frakció vezető helyettese már hosszű ideje vizslat azután, mi történhetett a kínai egyetem működtetésére létrehozott alapítvánnyal - nem sok sikerrel. Hiszen bejelentett székhelyükön hírük hamvuk sincsen, a korábbi székhelyükön sem fellelhetőek, de a telefonszámaik sem élnek.
Mint azt Tompos megtudta, a cégbíróságra nem nyújtottak  be székhelyváltoztatási kérelmet, így az eltűnésük nem éppen törvényes. Valamiképpen bizonyosan "működnek", hiszen a 12 milliárdnyi állami közvagyon felett bábáskodó szervezet a fizetéseket rendesen utalja - saját magának, vagyis a tisztségviselőinek.
Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, vajon kinek az érdekében jött ez az egész létre? Kiknek kellett adni olyan pozíciót, ami jól fizet, de nem kell tenni semmit sem... No igen, jól sejted: a fideszes "pártkatonákra" gondolok, akik valamikor valamit tettek, és a jóságos állam most így hálálja meg. Avagy ez a hallgatásuk ára? És különben is, már márciusban tudott volt, hogy a magyar kormány egyelőre levette a napirendről a beruházást. Mit csinál most az alapítvány? Továbbra is nyeli a közpénz milliókat? Azon kívül még valamit?
Nem tudom, de azt igen, hogy az amúgy nagy port kavart kínai egyetem ügye még ad pár bloggernek témát majd, akár még az uborkaszezonban is.
De így csak azt kérdezném: Hol a pénz? Mert ez megint egy olyan téma, ahol nagyon könnyen eltűnnek a százmilliók - nyom nélkül. Legalábbis mi nem látunk semmit...

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr3118164606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása