Más halálából sem tanulunk

Sajnos rendszeresen előbukkan olyan közlekedési balesetről tudósítás, ahol a vezető, vagy utas kiesik az autóból, a gépjármű pedig rázuhan, az áldozat pedig szörnyethal. Pedig mennyivel szebb új világ lehetne, ha nem utasítanánk el minden szabályt, hanem néha egyet-egyet betartanánk...


Szomorúan olvasom, hogy a hosszú hétvégén is értelmetlen halált halt egy nő, mert a tetőablakon kizuhant az autóból, majd az ráesve agyonnyomta. Béke poraira, de sajnos a holgy, és a többi olyan eltávozott, akire ráesik a kocsija, vagy minden védelem nélkül a kocsiból kiesve több tízkilométeres sebességgel a fának csapódik - maga is tehet a végkimenetelről.
Sok-sok éve már annak, hogy a hárompontos (majd később a 2, illetve 4-5 pontos) öveket kitalálták, és elég hamar kiderült, nem csak a tesztpadokon modellezve, hogy életet menthetnek, és mentenek rendszeresen. Bár elsősorban arra jöttek létre, hogy frontális-félfrontális ütközések esetén védjék a gépjárműben utazót, nagyon hamar kiderült, más esetben is megóvhatja a bent ülőt. Mint például a kieséstől is megvédheti!


Egy igen kicsi mozdulat, nem egy agysebészi mutatvány a bekapcsolása, de adott esetben a holnapot is jelentheti. Ne trehánykodjuk el! Szerettei mindenkit várnak, hát ne várjanak hiába! Badarság, hogy elveszi a szabadságot! Sőt, megadja a holnap szabadságát is!
Egy tök laikus ember mondja: Kösd be wazze!
(Én mondjuk az utasaimnak azt szoktam mondani: a büntit az fizeti

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr2618099718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása