Bele mindenki arcába: puha diktatúra van Magyarországon, mint Kádár időszakában - de ez büdösebb...

Ne legyünk már farizeusok, képmutatók, mondjuk ki nyíltan: ma Magyarországon DIKTAÚRA van, igaz puha, de önkényuralmi rendszer! Egypárt rendszer (hiába van több...), egyszemélyi vezetés, hiszen csak az mehet át, amire OV is rábólint, a "független" sajtó bekebelezése/elnyomása. És ehhez tegyük hozzá a "távközlés" egy részének "nemzeti" kézbe vételét, a kritikus hangok elnyomását, a másként gondolkodók elnyomását, a "nemzeti  burzsoázia" erősítését - és hoppá, elértünk a nemzeti szocializmus alapjaihoz...
10 csoport, amelyeken az elmúlt 10 évben átrobogott a NER « Mérce
Talán a lead utolsó sora kicsit erős, de vígasztal a tudat, hogy nem én írtam ezt le először, megtették már páran előttem. És minden bizonnal az alapok náluk is ugyanazok voltak, ugyanúgy visszatekintettek egy kicsit a történelembe. Talán csak a hosszú kések éjszakája hiányzik (nekem nem!), de ha azt vesszük, elnyújtva ugyan, de az is megvan. Hiszen a Fidesz számára kellemetlen embereket folyamatosan gyilkolják - karaktergyilkos propagandával igyekeznek hitelteleníteni őket, amit jól mutat, hogy a kormányközeli médiumok rendre 10-100 milliós fájdalomdíjakat fizetnek ki, hazugságok közzétételéért. De mire azok a bírósági itéletek megszületnek, addigra eltelik akár 1-2 év is, és azoknak is megrendül a hitük az adott politikusban, akik addig bíztak bennük. A lap alján megjelenített helyreigazítás már semmit nem segít rajtuk.
ZUGLÓBAN IS NÉZHETIK A LÖLÖ-TÉVÉT: Átveszi Vajnától a TV2-t - Boldogulj  Zuglóban
Nemzeti burzsoázia megerősítése, előtérbe helyezése: a közbeszerzéseken rendre tarolnak egyes cégek, sokszor úgy, hogy a beadott ajánlatuk rosszabb feltételeket tartalmaz, mint az ellenfelüké. Már ha van, mert nem jelezték már előre az esetleges másik aspiránsnak: nincs értelme a pályázásnak. S ugye az összefonódások, hogy ne csak a cégek (és azok tulajdonosai) élvezzék a hatalom áldásait - hanem gazdagodnak az így-úgy visszacsorgatott milliókból, milliárdokból a politikusok is. Senkit ne tévesszen meg, hogy ha arról olvas, hogy lebukott egy politikus megvesztegetésért - az is a hatalom műve. Dob egy parasztáldozatot, hogy csitt legyen a népnél, csinál egy kis cirkuszt, mert az kell a népnek.
hvg360 - Németh Róbert: A NER udvari sajtója az igazi hálózat
Független sajtó elnyomása, bekebelezése: már az, hogy egyáltalán információt sem adnak a nem kormánypárti médiumoknak, az is csak a diktatúrákra jellemző, egy demokratikus berendezkedésnél ilyen nem képzelhető el. A bekebelezésről elég csak annyit megemlíteni: TV2, Index ... A megyei nyomtatott sajtótermékekről ne is beszéljünk, hiszen az volt az alap ahhoz, hogy a hazug propagandát a vidéki emberek torkán lenyomják - hiszen egy falusi ember számára az újság a megyei lapot jelenti. Az állami TV kisajátítása pedig a hab a tortán. A közpénzből fenntartott adókon kizárólag a kormánypárti elvárásoknak megfelelő műsorok futhatnak, csak kormánypárti politika jelenhet meg. Az ellenzék legfeljebb egy lejárató kampány részeként mutatkozhat meg.
S hogy az egészet könnyedén fenn tudja tartani, tudatlanságban tartja az embereket, illetve már gyerekkortól, fiatalkortól azt sulykolja beléjük, csak a vezér mond igazat, és csakis tőle kaphatnak meg mindent. Így aztán az oktatást igyekszik olyan szinten tartani, hogy az emberek tömegei felejtsenek el gondolkozni - ne foglalkozzanak semmivel, és higyjenek a vezérüknek. 
Miért nem hozok a fentiekre példákat? Ha a megvezetettek között vagy, akkor hiába is mondanék bármit. Ha a másik csoportba tartozol, akkor pedig lehet te többet tudnál említeni, mint én.
Egyet azonban tudni kell, és erre a történelem szolgáltat bizonyítékot: semmi sem örök, semmi sem tart a világ végezetéig, egyszer mindennek vége szakad. És azt is számos példa bizonyítja, hogy autokrata, diktatórikus berendezkedésű vezetés ritkán szűnik meg nyugodt, békés úton. Talán nem kellene megvárni, ameddig valahol elszakad a cérna...
Akár az egyik, akár a másik oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepujvilagponteu.blog.hu/api/trackback/id/tr7518211009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Legyen egy Szép Új Világ

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása